Gazon verticuteren

Ook voor uw gazon staan wij paraat. Indien nodig kunnen we plaatselijk bijzaaien of meststoffen toevoegen.

Wat is verticuteren?

In ieder gazon gaat zich naar verloop van tijd een viltlaag in de grasmat vormen. Deze viltlaag bestaat uit afgestorven grasdeeltjes die na het maaien zijn achtergebleven op het gazon en uit mossen die hierop gaan groeien. Deze viltlaag wordt op termijn steeds dikker waardoor zuurstof, meststoffen en water niet meer in de bodem kunnen dringen. Het gazon wordt zo verstikt en zal, wanneer je er niets aan doet, geel gaan kleuren en uiteindelijk afsterven. Je houdt dan meer mos over dan gras. Verticuteren houdt in dat je op mechanische wijze (met een verticuteerhark of machine) de oude viltlaag uit het gras gaat verwijderen. De grasmat raakt hierdoor goed doorlucht zodat het weer voedingsstoffen kan opnemen en kan gaan groeien.

Grasmatten

Een snelle en efficiente manier om uw gazon te vernieuwen zijn grasmatten.De ondergrond wordt eerst egaal gemaakt , waarna de matten geplaatst worden. Grasmatten hebben als grote voordeel dat ze onkruidvrij zijn .

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze cookies.